Haberler

Aura Cleanmax Temizlik Robotuna Avrupa'da en iyi tasarım ödülü!

12/10/2016

İhlas Ev Aletleri’nin ürettiği Aura Roboclean ve Aura Cleanmax temizlik robotları, Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenen “Red Dot” ödül töreninde kendi dallarında birincilik ödüllerini topladı.

İhlas Ev Aletleri’nin ürettiği Aura Roboclean ve Aura Cleanmax temizlik robotları, Almanya’nın Essen şehrinde düzenlenen “Red Dot” ödül töreninde kendi dallarında birincilik ödüllerini topladı. 4 bin 200 başvuru arasında ödül almayı hak kazanan Aura Roboclean ve Aura Cleanmax temizlik robotları, sağlıklı ve ergonomik tasarımıyla ödüle layık görüldü. Ödül töreninde İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticilerinden Arge Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kamber ve Arge Mühendislerinden Zafer Yücesoy katıldı. Kamber, “Bu yarışmaya başvururken ürünümüze güveniyorduk. Çünkü bizim cihazlarımız, insan sağlığına önem veren kaliteli ve ekonomik. Kullanırken hem sağlığınızı koruyor, hem de tasarruf ediyorsunuz. Evlerin ve halıların temizlenmesinde önemli bir rol üstlenen ürünlerimiz, ayrıca havanın temizlenmesi işlemini de yaparak evlerin temiz kokmasını sağlıyor.” dedi. 

Reddot Nedir ?

Reddot Design Awards (reddot dizayn ödülleri) Dünyanın en eski ve en prestijli tasarım ödülleri olarak kabul edilmektedir. Aslen 1954 yılında Almanya Essen’de kurulan Dizayn Merkezi Enstitüsü olup, uluslararası ortamda “Endüstri, politika ve toplum için nitelendirme ve iletişim merkezi” olarak da bilinmektedir. reddot ismi global ortamda bir dizayn yarışması olarak 1992 de Peter Zec (Red Dot Başkanı) tarafından başlatılmıştır. Dizayn Merkezi, European Design Network (EDN)’nin aktif üyesi olup Avrupa dizayn profilinin spesifik kültürel kimlikleri ile ilişkili veri tabanı oluşumunu başlatmasıyla da bilinmektedir. Ayrıca, European Design Forum (EDF)’un da aktif partneri olarak Avrupa’da dizayn konusundaki eğitimleri de destekleyici fonksiyonu bulunmaktadır. 

2013 de 54 ülkeden 1865 üretici, tasarımcı ve mimar kendi ürün ve projelerinin red dot kalite ödülünü almayı ümit ediyordu. Tüm zamanların en geniş jüri topluluğu 4.662 çalışmayı bizzat yerinde ve internet ortamında test etti, tartıştı ve değerlendirdi. 37 tanınmış profesyonel jüri üyesi için bu derecede yüksek kalitedeki projeler arasında karar vermek kolay değildi. Sadece en estetik formlar ve trend bakımından en iyiler bu güzide ödülü kazandı. Hırslı ve iddalı rakiplere karşı CleanmaxSPLUS yüksek dizayn kalitesinden ötürü kendi alanında Dünya da 1. olarak (sadece avrupada değil çünkü bu yarışmaya katılım dünyanın heryerinde yani Amerika, Japonya, G. Kore, Çin gibi tasarımda marka ülkelerde oluyor) red dot ödülünü kazandı.

Diğer Haberler